“Őszintén sajnáljuk, hogy a Kállai Bau Kft. „csak” bont és nem épít. Új csarnokunk kivitelezését szívesen bíztuk volna rájuk a bontás közben mutatott szakmai hozzáértés után...”
Németh János

Zúzás és darálás

A lebontott anyag igazi értéke annak újrahasznosításában rejlik, ezért is fontos a keletkezett tégla- és betontörmelék ledarálása. Az újrahasznosítás pedig közismerten az egyik legfontosabb környezetvédelmi terület.
A nagyobb méretű épületek, gyárcsarnokok, több szintes irodaházak bontásakor nagy mennyiségű törmelék keletkezik, melyet sokáig csak hulladékként kezeltek. A több száz vagy ezer köbméter hulladék elszállítása és elhelyezése komoly összegeket emészthet fel. A deponálás és a logisztika költségei mellett fontos felismerni azt is, hogy ez a hulladék tulajdonképpen nyersanyag is. Ennek egyik fontos eszköze a darálógépben lévő mágnesszalag, mely automatikusan visszanyeri a törmelékben lévő fémhulladékot.

A hulladékkezelés során a következő anyagokat daráljuk:

  • Tégla
  • Beton
  • Aszfalt
  • Egyéb ásványi anyagok

A Kállai-Bau Kft. Magyarország egész területén, és a határainkon túl is vállalja az építmények bontásából származó hulladék darálásán kívül a bányákban végzett kőtörési munkákat, illetve elhagyott sitt- és törmelékkupacok feldolgozását.